„Dievų maisto“ fermentuotas probiotinis enzimų koncentratas
Jūsų sveikatos ir ilgaamžiškumo šaltinis. Jo gamybai naudojamas struktūrizuotas vanduo, kokybiški ir kruopščiai atrinkti vaisiai, daržovės, žolelės, augalų šaknys bei medus. Dėka specialios technologijos visa mūsų produkcija yra VISADA GYVA.
Dieviškos sudėties fermentuotas gėrimas Jūsų Dieviškiems kūnams. Lai kiekviena Jūsų kūno ląstelė prisipildo gyvybės, energijos ir stiprybės. Tapkit ilgaamžiais ir sveikais.
Enzimai. Kas tai? Kokia jų nauda organizmui?
Enzimai tai baltyminės medžiagos, kurios susidaro iš tam tikros aminorūgščių sekos ir kurios turi biologiškai aktyvizuojantį poveikį įvairioms biocheminėms reakcijoms, vykstančioms mūsų organizme. Jie padeda ne tik virškinti, bet ir valyti organizmą. Geriausias enzimų šaltinis – švieži vaisiai ir daržovės. Enzimai tai kaip katalizatorius, veikiantis įvairias chemines reakcijas mūsų organizme, todėl jų mūsų organizmui pastoviai reikia, tam kad būtume sveiki ir ilgiau gyventume. Be enzimų neįmanoma gyvybė jokiu pavidalu. Enzimai – tai gyvybės kibirkštys mūsų kūne. Jie skatina biochemines reakcijas, padeda virškinti maistą, atjaunina ląsteles ir stiprina imuninę sistemą. Dalyvaujant enzimams reguliuojami maisto suskaldymo ir įsisavinimo, maistingų medžiagų metabolizmo, atidirbtų ir kenksmingų medžiagų pašalinimo iš ląstelių procesai. Enzimai dalyvauja kvėpavime, detoksikacijos procesuose, imuninėse ir uždegiminėse reakcijose. Enzimai turi griežtą funkcijų specifikavimą – kiekvienas iš jų vykdo tik tam tikras pareigas ir negali pakeisti vienas kito. Todėl organizme yra daug įvairių enzimų, atliekančių tiesiog milžinišką darbą. Prof. Maksas Volfas, sisteminės enzimoterapijos metodų kūrėjas sako: „Enzimų lygis nulemia mūsų sveikatą ir ilgaamžiškumą.“
Kodėl mūsų organizme gali trūkti enzimų? Ir kaip jų atsargas papildyti?
Kiekvieno žmogaus organizme yra tam tikras enzimų kiekis, kuris dėl aplinkos poveikio, netinkamos mitybos, t.y. valgant mažai žalio maisto arba valgant daug termiškai apdoroto, rafinuoto maisto, senka.
Be to visos ligos, tame tarpe ir onkologinės, slopina enzimų gamybą organizme, o sergant, organizme esamos atsargos yra eikvojamos kur kas sparčiau. Tam tikslui būtina sveikai maitintis, įtraukiant į mitybos racioną daug šviežių daržovių, vaisių, vartoti enzimais praturtintą maistą, gėrimus, papildus. Kaip žinia, enzimai puikiai susitvarko su nesveikomis ląstelėmis pašalindami jas iš organizmo, kaip ir puikiai susitvarko su uždegiminiais procesais organizme, nes jų pagalba yra pagreitinama natūrali uždegimo eiga jo neslopinant, o veikiant uždegimo priežastį. Taip mūsų organizmas yra skatinamas sveikti savarankiškai ir greitai, nepatiriant šalutinių poveikių. Enzimus atpažįsta mūsų organizmas, jie nėra jam svetimi, tad ir jokių nepageidaujamų poveikių jie nesukelia.
O kas vyksta, jei enzimų trūksta? Ir kodėl jų gali trūkti? Enzimų trūkumas iškreipia visus procesus organizme. Jeigu dėl kokių nors priežasčių virškinimo fermentų nepakanka, tai blogai apdorotas ar nevisai suskaldytas maistas judėdamas virškinimo traktu sutrikdo sudėtingą ir sinchronizuotą maistingų medžiagų įsisavinimo sistemą, jų patekimą į kraujotaką, šių procesų hormoninio ir imuninio reguliavimo sudėtingų mechanizmų aktyvavimą. Nepakankamai suskaldytas maistas sutrikdo žarnyno mikrofloros būseną, sugriauna vietinio imuniteto sistemą. Tokiu būdu yra pažeidžiamas žarnyno epitelis, žarnyno pūkelių veikla, į kraują patenka toksinės medžiagos, didelės molekulės, o tai suteikia neproporcingą krūvį kepenims ir kitoms detoksikacijos sistemoms.
Ar lengva įtarti enzimų trūkumą?
Enzimų trūkumas ilgą laiką gali likti nepastebėtas, nes turimi vidiniai rezerviniai mechanizmai bando jį kompensuoti. Todėl pirmi enzimų trūkumo simptomai yra pastebimi pavėluotai. Žmogus jaučia bendrą jėgų susilpnėjimą, nuovargį, mieguistumą, blogą nuotaiką, sutrinka darbingumas. Netinkamai maitinantis, organizmas ilgą laiką negauna labai svarbių maistingų medžiagų, todėl turimi organizmo rezervai greitai išeikvojami. Taigi, to rezultatas – organizme prasideda atitinkami patologiniai procesai.
Ar yra koks būdas, kuris padėtų palaikyti enzimų balansą?
Žinoma yra. Vienas jų, ir pats svarbiausias – tinkama ir sveika mityba. Sutiktina, jog gyvenant šiuolaikinio gyvenimo tempu tinkamai ir sveikai maitintis yra didelis iššūkis, tačiau viskas įmanoma. Kasdien būtina suvalgyti pakankamą žalių vaisių ir daržovių kiekį. Be vaisių ir daržovių galite vartoti ir įvairias sėklas, kruopas, ankštines daržoves ir t.t. Šiuose produktuose taip pat gausu enzimų. Įtraukite juos į savo racioną.
„Dievų maisto“ fermentuotas probiotinis enzimų koncentratas (mūsų gėrimas) – pasižymi aukštomis organizmo detoksikacijos ir atstatymo galimybėmis. Kadangi „Dievų maisto“ koncentratas yra fermentuojamas naudojant specialią technologiją, todėl jo savybės pasižymi turtingu biologiškai aktyviu medžiagų mišiniu. „Dievų maisto“ – koncentratas gali subalansuoti enzimų disbalansą, palaikyti imuninę sistemą, normalizuoti organizmo apykaitos procesus.
Enzimų kategorijos
Yra trys enzimų kategorijos:
Maisto enzimai aptinkami žaliame, aukštoje temperatūroje (iki 47 C) neapdorotame maiste. Maiste apdorotame aukštesnėje nei 47 C temperatūroje enzimų nelieka, jie žūva. Augalinis maistas, kuris nėra apdorotas aukšta temperatūra turi savų enzimų, kurie su maistu patekę į organizmą padeda virškinti maistą. Dėl šio proceso pats organizmas nenaudoja savų enzimų – kasa nėra apkraunama ir ji gali gaminti daugiau metabolinių/sisteminių enzimų ląstelių atstatymui. Deja, šiomis dienomis vyrauja tokia tendencija, kad dauguma žmonių vartoja termiškai apdorotą, rafinuotą ir kitų cheminių medžiagų pilną maistą („mirusį maistą“), kuriame enzimų nerasta. Pažymėtina, jog enzimų gausa pasižymi šviežios daržovės bei vaisiai. Augalinės kilmės enzimai, tokie kaip bromelainas, išgaunamas iš ananasų, papainas, išgaunamas iš papajų, rutozidas iš japoninės soforos (gėlės), tačiau jo gausu daržovėse ir vaisiuose, tokiuose kaip svogūnai, saldžios bulvės, morkos, pomidorai, vynuogės, apelsinai, žalios citrinos, mėlynės, citrinos ir t.t.
Metaboliniai enzimai (gaminami ląstelėse) atsakingi už ląstelių atstatymą, o to pasekmė – optimalus organizmo funkcionavimas.
Virškinimo enzimai (jų didžiąją dalį gamina kasa) – jų pagalba yra virškinamas, suskaidomas maistas į lengvai pasisavinamus elementus. Pagrindinės virškinimo enzimų funkcijos yra šios: 1) baltymų virškinimas – suskaidymas į amino rūgštis, 2) riebalų virškinimas – suskaidymas į riebalines rūgštis ir gliceridus ir 3) angliavandenių virškinimas – suskaidymas į gliukozę. Tie patys virškinimo enzimai gali būti panaudojami ir kaip metaboliniai – ląstelių atstatymui.