Aprašymas
Bananų fermentuotas probiotinis enzimų koncentratas
Fermentuojant bananus išgaunamas gaivus, rūgštokas gėrimo skonis. Fermentacijos proceso metu gerosios bakterijos įsisavina ne tik medų, kuris yra neatsiejama fermentacijos dalis, bet ir angliavandenius, esančius bananuose. Medus fermentacijoje naudojamas tam, kad pagreitinti fermentacijos procesą, taip pat jis yra kaip maistinė medžiaga gerųjų bakterijų koncentracijos sustiprinimui ir padidinimui. Fermentavimo procese, naudojamas specialus fermentacijos būdas, kuris gerųjų bakterijų kolonijas padaro stipriomis. Dievų maisto enzimų koncentrato fermentacijai naudojamos vienos stipriausių bei aktyviausių gerųjų probiotinių bakterijų padermės arba kitaip „štamai“. Jų dėka visi mikroelementai, mineralai bei enzimai, esantys bananuose, prisotina mūsų enzimų koncentratą. Jis yra termiškai neapdorotas, todėl jame esantys enzimai išlieka.
Naudingu mikroorganizmų kiekiu mūsų enzimų koncentrato gėrimas gerokai lenkia raugintų kopūstų sultis, kurios nuo seno laikomos gerųjų bakterijų šaltiniu. Mūsų enzimų koncentratas yra tinkamas vartoti žmonėms, norintiems sumažinti viršsvorį, sergantiems diabetu, norintiems detoksikuoti organizmą, propaguojantiems gyvo, termiškai neapdoroto maisto vartojimą.
Šio skonio enzimų koncentratas yra tikras vitaminų ir būtinų mikroelementų sandėlis: B grupės vitaminai, C vitaminas, geležis, kalcis, kalis, fosforas, silicis, magnis. Šio skonio enzimų koncentratas gerina nuotaiką, nes piridoksinas kartu su magniu veikia kaip natūrali ir labai švelni raminamoji priemonė mūsų nervų sistemai. Taip pat jis tinkamas širdies ir kraujagyslių sistemos veiklos gerinimo profilaktikai.
Plačiau apie bananų naudą
Bananai yra labai naudingi žmogaus organizmui. Jie yra vieni iš svarbiausių maistinių augalų planetoje, todėl pasižymi plačiu naudos spektru. Bananuose yra daug kalio – mineralo, kuris palaiko širdies sveikatą ir normalų kraujospūdį. Be to, bananuose yra antioksidantų flavonoidų, kurie taip pat yra susiję su reikšmingu širdies ligų rizikos sumažėjimu. Juose gausu B grupės vitaminų, kalcio, vitamino C, silicio, būtino tvirtiems nagams ir žvilgantiems plaukams. Be to silicis dalyvauja kolageno – „jaunystės baltymo“, nuo kurio priklauso mūsų odos elastingumas ir stangrumas, sintezėje. Bananuose yra ir dopamino. Nors bananuose esantis dopaminas yra svarbus neurotransmiteris smegenyse, jis neperžengia kraujo ir smegenų barjero, kad paveiktų nuotaiką. Atvirkščiai, jis veikia kaip antioksidantas. Bananuose yra keletas antioksidantų flavonoidų, ypač katechinų, kurie yra siejami su nauda sveikatai, įskaitant sumažėjusią širdies ligų riziką.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.