Aprašymas
Česnakų fermentuotas probiotinis enzimų koncentratas
Fermentuojant česnakus išgaunamas gaiviai aštrus, rūgštokas gėrimo skonis. Fermentacijos proceso metu gerosios bakterijos įsisavina ne tik medų, kuris yra neatsiejama fermentacijos dalis, bet ir angliavandenius, esančius česnakuose. Medus fermentacijoje naudojamas tam, kad pagreitinti fermentacijos procesą, taip pat jis yra kaip maistinė medžiaga gerųjų bakterijų koncentracijos sustiprinimui ir padidinimui. Fermentavimo procese, naudojamas specialus fermentacijos būdas, kuris gerųjų bakterijų kolonijas padaro stipriomis. Dievų maisto gėrimo fermentacijai naudojamos vienos stipriausių bei aktyviausių gerųjų probiotinių bakterijų padermės arba kitaip „štamai“. Jų dėka visi mikroelementai, mineralai bei enzimai, esantys česnakuose, prisotina mūsų enzimų koncentratą. Jis yra termiškai neapdorotas, todėl jame esantys enzimai išlieka.
Naudingu mikroorganizmų kiekiu mūsų fermentuotas probiotinis enzimų koncentratas gerokai lenkia raugintų kopūstų sultis, kurios nuo seno laikomos gerųjų bakterijų šaltiniu. Mūsų enzimų koncentratas yra tinkamas vartoti žmonėms, norintiems sumažinti viršsvorį, segantiems diabetu, norintiems detoksikuoti organizmą, propaguojantiems gyvo, termiškai neapdoroto maisto vartojimą.
Šis enzimų koncentratas gerina bendrą savijautą, gali teigiamai veikti širdies ir imuninę sistemą, padėti išlaikyti sveiką kraujo cirkuliaciją. Be to, tai galingas imuninės sistemos stimuliatorius, galintis slopinti daugelio patogeninių mikroorganizmų gyvybinę veiklą, o tai sukuria apsaugą nuo kenksmingų išorinės aplinkos infekcijų.
Plačiau apie česnakų naudą
Česnakuose yra iki 0,3 proc. glikozido alijino, 0,4-2 proc. eterinio aliejaus, fitosterinų, flavonoidų, vitaminų C, B, PP, inulino, karotino, magnio, kalcio, kalio, mangano, cinko, geležies. Šis augalas taip pat gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, apsaugoti kraujagysles ir širdį nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Česnakai gali pagerinti smegenų veiklą, sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti, širdies ir imuninę sistemą ir padėti išlaikyti sveiką kraujo cirkuliaciją. Veiklioji sudedamoji česnakų dalis vadinama alicinu. Alicinas yra galingas natūralus antibiotikas, kuris slopina žalingų bakterijų gebėjimą augti ir daugintis mūsų organizme. Česnakai gali sulėtinti vėžinių ląstelių progresavimą. Taip pat juose yra sieros ir jos junginių, dėl ko česnakai gali pagerinti kvėpavimo sistemos veiklą ir valyti toksinus. Česnakuose yra alicino ir sieros junginių, kurie sumažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje bei padidina gerojo cholesterolio kiekį kraujyje. Bet tai – dar ne visa šio augalo nauda mūsų kraujotakos sistemai, česnakai gali sumažinti trombocitų agregaciją (susijungimą, didėjimą), dėl to kraujas gali lengviau judėti ir taip yra palaikomas optimalus kraujo spaudimas.
Štai dar keletas naudingų česnako savybių: česnakuose esantis junginys vadinamas dialilftalato sulfidu, gali būti efektyvesnis, nei kai kurie populiarūs antibiotikai, kovojant su žarnyne infekciją sukeliančiomis bakterijomis. Česnakai gali pagerinti virškinimo procesus, sustiprinti tulžies susidarymą ir išsiskyrimą, sumažinti cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje. Pastebimas teigiamas poveikis medžiagų apykaitai, ypač pacientams, sergantiems cukriniu diabetu ir nutukusiems. Organinių rūgščių, vitaminų, makro ir mikroelementų (ypač magnio, kalio, seleno, cinko, mangano) dėka česnakai gali skatinti kraujodaros procesą, pasižymėti antihipoksiniu ir angioprotekciniu poveikiu. Daug naudos suteikia juose didelis sieros junginių kiekis, iš kurių geriausiai žinomas yra alicinas. Alicinas greitai absorbuojamas virškinamojo trakto spindyje ir pasklinda po visą organizmą, suteikdamas daug biologinio poveikio: nuo medžiagų apykaitos normalizavimo iki piktybinių navikų prevencijos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.