Apie Fermentaciją
Fermentacija – tai natūralus biocheminis procesas, kurio metu mikroorganizmai, tokie kaip bakterijos ir mielės, skaido angliavandenius ir kitus junginius, susidarant rūgštims, dujoms ar alkoholiams. Fermentacijos metu gali susidaryti naudingi junginiai, tokie kaip pieno rūgštis, įvairios organinės rūgštys, fermentai ir natūralūs aromatiniai junginiai.
Fermentacijos metu gėrimai išpilstomi į butelius esant 10 barų slėgiui, užtikrinant produkto kokybę ir stabilumą. Mūsų gėrimuose, pagal Vilniaus universiteto ir partnerių atliktus Genetinės sekoskaitos tyrimus, fermentacijos metu nustatyti šie mikroorganizmai:
• Lactiplantibacillus plantarum
• Lacticaseibacillus rhamnosus
• Levilactobacillus brevis
• Lactobacillus zeae
• Saccharomyces cerevisiae (mielės)
• Acetobacter spp.
• Bacillus spp.
• Enterococcus spp.
• Staphylococcus spp.
Fermentacija daro įtaką produktų skoniui, rūgštingumui ir mikrobiologinei įvairovei. Šie mikroorganizmai susidaro natūraliai iš vaisių, daržovių, uogų ir žolelių. Kiekvieno produkto bakterinė sudėtis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo sudėties ir fermentacijos sąlygų.
—
Moksliniai šaltiniai apie fermentaciją ir Lactobacillus bakterijų šeimą:
1. Marco, M. L. et al. (2017). Health benefits of fermented foods: microbiota and beyond. *Current Opinion in Biotechnology*, 44, 94–102. https://doi.org/10.1016/j.copbio.2016.11.010
2. Hill, C. et al. (2014). Expert consensus document: The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic. *Nature Reviews Gastroenterology & Hepatology*, 11(8), 506–514.
3. Tamang, J. P. et al. (2016). Fermented Foods and Beverages of the World. CRC Press.
Pastaba: Ši informacija pateikiama edukaciniais tikslais apie fermentacijos procesą ir nesieja produkto su gydomuoju poveikiu.
NAUJIENLAIŠKIO PRENUMERATA
Kontaktai
Informacija
Informacija pirkėjui
Produktai
Sekite mus
