Aprašymas
Šaltalankių fermentuotas gėrimas
Saulės spalvos skonis kasdienybei.
Dar senovės civilizacijose šaltalankiai buvo vertinami kaip ypatingi augalai. Pasakojama, kad romėnai pastebėjo – šiais krūmais šeriami gyvūnai atrodo stipresni, o jų kailis švytėjo. Iš čia kilo ir lotyniškas augalo pavadinimas Hippophae, reiškiantis „spindintis arklys“.
Mūsų fermentuotas šaltalankių gėrimas išlaiko šių uogų rūgštoką, gaivų skonį. Gamyboje naudojamas natūralus fermentacijos procesas – jo metu vaisiuose esantys cukrūs virsta rūgštimis, o gėrimas įgauna ryškų charakterį. Tai vienas iš tų skonių, kuris pažadina pojūčius ir įveda natūralią įvairovę į dienos ritmą.
Fermentacijos metu vaisiai perdirbami mikroorganizmų – tai senovinis, visame pasaulyje paplitęs konservavimo būdas. Šis procesas keičia skonį, rūgštingumą ir kvapą, priklausomai nuo panaudotų žaliavų.
Šaltalankiai nuo seno vertinami dėl savo ryškios spalvos, natūralaus rūgštumo ir plataus naudojimo tradicinėse virtuvėse. Šio gėrimo sudėtyje – su fermentacijos kultūromis apdorotos šaltalankių uogos.
„Enzimų“ gėrimas – tai kvietimas pažinti skirtingus vaisių ir žolelių skonius fermentacijos kontekste. Kiekvienas skonis – tai patirtis, kuri gali paskatinti naujus atradimus tiek pojūčių, tiek savijautos lygmenyje.
Norintiems daugiau sužinoti apie fermentacijos ir mikroorganizmų pasaulį, siūlome pasidomėti mikrobiomos ir mikrobiotos sąvokomis. Šios temos vis dažniau minimos tiek moksliniuose tyrimuose, tiek holistiniuose sveikatingumo požiūriuose.
Šis produktas nėra skirtas gydymui ar diagnozei. Tai maisto produktas, kuriuo siekiame dalintis natūralios fermentacijos principais. Kaip visada, skatintume kiekvieną žmogų sąmoningai pažinti savo kūno poreikius ir vadovautis sveika nuovoka.
Į sveikatą!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.