Aprašymas
Bendra Programos Struktūra
#### 1-10 dienos: Organizmo paruošimas ir detoksikacija
Tikslas: Pirmosiomis dienomis siekiama išvalyti virškinimo sistemą, sumažinti uždegimą, ir pasiruošti tolimesniam organizmo stiprinimui.
- Pirmąją savaitę rekomenduojama sutelkti dėmesį į gėrimus, kurie turi stiprias valomąsias savybes, tokias kaip Česnako ir Pelyno enzimų gėrimai. Česnakas turi galingą antibakterinį poveikį, o pelynas – natūralus antiparazitinis agentas. Jie kartu veiks kaip stipri detoksikuojanti priemonė žarnynui.
- Rekomenduojamas vartojimas: Vartokite po 100 ml enzimų gėrimo tris kartus per dieną – ryte tuščiu skrandžiu, vidurdienį prieš maistą ir vakare prieš valgį. Gėrimus gerti mažais gurkšneliais, kad fermentai ir probiotikai turėtų laiko veikti.
– Dienos 1-3: Česnakas (antibakterinis, stiprina imuninę sistemą)
– Dienos 4-6: Pelynas (detoksikuoja, valo žarnyną nuo parazitų)
– Dienos 7-10: Laimas (švelni rūgštis, stimuliuoja kepenų funkciją, padeda detoksikacijai)
Mitybos rekomendacijos: Pirmosiomis 10 dienų venkite sunkaus, perdirbto maisto. Vartokite lengvą, daugiausia augalinės kilmės maistą, įtraukite daug vaisių, daržovių ir natūralių skaidulų.
#### 11-20 dienos: Žarnyno stiprinimas ir virškinimo pagerinimas
Tikslas: Stiprinti žarnyno mikroflorą, pagerinti virškinimo funkcijas, užtikrinti geresnį maistinių medžiagų pasisavinimą.
- Šio laikotarpio gėrimai skirti padidinti gerųjų bakterijų kiekį ir skatinti virškinimą. Burokėlio ir Obuolio fermentuoti gėrimai turės stiprų poveikį virškinimui ir padės žarnyno valymo procese. Burokėlis taip pat skatina kraujo valymą.
- Rekomenduojamas vartojimas: Analogiškai tęskite vartojimą kaip ir pradėjote, po tris kartus per dieną. 1 butelio užteks trims dienoms ir vienam rytui, pietums arba vakarui. Gėrimus gerti mažais gurkšneliais, kad fermentai ir probiotikai turėtų laiko veikti.
– Dienos 11-13: Burokėlis (gerina virškinimą, valo kraują, padeda atstatyti kepenis)
– Dienos 14-16: Obuolys (stiprina virškinimą, natūraliai rūgština organizmą, pagerina imunitetą)
– Dienos 17-20: Kriaušė (skatina virškinimą, turi lengvą diuretinį poveikį)
Mitybos rekomendacijos: Padidinkite šviežių daržovių ir vaisių kiekį, kurie papildys natūralius organizmo fermentus. Venkite cukraus, mažinkite miltinius produktus.
#### 21-30 dienos: Energijos ir imuninio atsako stiprinimas
Tikslas: Per paskutines 10 dienų sutelkti dėmesį į energijos padidėjimą, bendros savijautos pagerinimą ir imuninės sistemos palaikymą.
- Šilauogė, Vynuogė ir Ananasas (arba Pasiflora) yra puikūs pasirinkimai paskutinei programos fazei. Šilauogė turi stiprias antioksidacines savybes, padedančias atstatyti ląstelių sveikatą. Vynuogės stiprina imuninę sistemą, o ananasas turi natūralių virškinimo enzimų, tokių kaip bromelainas, kurie gerina virškinimo procesus.
- Rekomenduojamas vartojimas: Tęskite toliau pagal buvusias rekomendacijas ir pabaigai pasilikte banaų skonį, kuris suteiks dar daugiau žvalumo.
– Dienos 21-23: Šilauogė (antioksidantas, gerina ląstelių funkcijas, skatina regeneraciją)
– Dienos 24-27: Vynuogė (stiprina imunitetą, gerina kraujotaką)
– Dienos 28-30: Ananasas (gerina virškinimą, stiprina imunitetą, mažina uždegimus)
Mitybos rekomendacijos: Paskutinėmis dienomis įtraukite daug spalvingų vaisių, uogų, riešutų ir daržovių, kad užtikrintumėte organizmo užpildymą antioksidantais ir maistingomis medžiagomis.
### 1. Geresnis virškinimas
Probiotikų vartojimas padeda normalizuoti virškinimo procesus, sumažinti pilvo pūtimą, rūgštingumą ir kitus virškinimo sutrikimus. Enzimai, kartu su probiotikais, pagerina maistinių medžiagų pasisavinimą, o tai gali prisidėti prie geresnės energijos ir bendros savijautos.
### 2. Žarnyno mikrofloros balanso atkūrimas
Fermentuoti gėrimai, turintys gerųjų bakterijų, padeda atkurti sveiką žarnyno mikroflorą. Tai reiškia, kad žalingos bakterijos sumažėja, o naudingosios bakterijos dauginasi, užtikrindamos sklandų virškinimą ir stipresnį imunitetą.
### 3. Imuninės sistemos stiprinimas
Kadangi didelė dalis imuninės sistemos yra susijusi su žarnynu, pagerinus žarnyno mikroflorą, stiprėja natūralus organizmo atsparumas ligoms. Dėl to sumažėja dažni peršalimo simptomai, uždegiminės reakcijos ir organizmas lengviau susidoroja su infekcijomis.
### 4. Detoksikacija ir mažesnis uždegimas
Probiotikai ir enzimai skatina natūralų organizmo valymą, pašalindami toksinus ir atliekas. Tai gali padėti sumažinti organizme esantį uždegimą, kuris yra pagrindinis daugelio lėtinių ligų priežastis.
### 5. Daugiau energijos
Efektyvesnis virškinimas ir geresnis maistinių medžiagų įsisavinimas prisideda prie energijos padidėjimo. Be to, sumažėjus toksinų ir uždegimų organizme, žmonės dažnai jaučiasi žvalesni ir gyvybingesni.
### 6. Odos būklės pagerėjimas
Kadangi geras virškinimas ir sveikas žarnynas tiesiogiai veikia odos būklę, per mėnesį gali būti pastebimi pagerėjimai, tokie kaip mažiau odos bėrimų, skaidresnė ir sveikesnė oda. Dėl probiotikų ir enzimų poveikio organizmo valymui sumažėja uždegiminės odos problemos, tokios kaip aknė ir egzema.
### 7. Svorio kontrolė
Atstatyta žarnyno mikroflora gali padėti efektyviau deginti kalorijas ir reguliuoti apetitą. Kai kurie žmonės pastebi svorio sumažėjimą dėl geresnės medžiagų apykaitos ir sumažėjusio saldumynų potraukio.
### 8. Geriau subalansuota emocinė būsena
Žarnyno sveikata daro didelę įtaką psichinei sveikatai. Reguliariai vartojant probiotikus, sumažėja stresas ir nerimas, pagerėja nuotaika, nes sveikas žarnynas skatina neurotransmiterių, tokių kaip serotoninas, gamybą.
### 9. Reguliari žarnyno veikla
Vartojant probiotinius enzimų gėrimus, žarnyno veikla tampa reguliaresnė, o tuštinimasis – švelnesnis. Tai padeda išvengti vidurių užkietėjimo ar kitų žarnyno sutrikimų.
Tuštinimasis ir pilvo pūtimas. Kadangi Enzimai žaryne veikia kaip šiukšlių valytojai gatvėje, jų poveikis gali pasireikšti vidurių užkietėjimu (kai atsikabina nešvarumai nuo žarnyno sienelių). Tai gali įvykti žmonėms, turintiems didesnius kiekius nepašalintų medžiagų žarnyne. Kad suefektyvinti apsivalymo procesą, rekomenduojame du dalykus:
-
- Bet kurioje vaistinėje galite įsigyti klizmos pūslę ir prasivalyti žarnyną iš “kito galo”
-
- Ryte, atsikėlus, ant tuščio skrandžio išgerti 0,5-1,5 litro šilto vandens ir atlikti lengvą mankštą, išmasažuoti pilvą, atlikti kvėpavimo pratimus.
Žarnyno žaizdos ir uždegiminiai procesai. Dėl jautrios būklės žarnyne, gerdami enzimų gėrimus, galite patirti pilvo raižymo, gargaliavimo ar silpnumo jausmus.
Antibiotikai ir vaistai-imunosupresantai. Jeigu vartojate ar neseniai vartojote medikamentus, slopinančius sveikatos sutrikimų simptomus, enzimų vartojimas pradžioje gali būti mažiau efektyvus.
Linkime skanių gėrimų ir gausėjančios energijos!
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.